Home > Iz mog ugla > Whois Google.com

Whois Google.com

December 11th, 2007

Iz zezanja sam uradio whois domena google.com i imao sam sta da vidim:

Used server: whois.crsnic.net

GOOGLE.COM.ZZZZZ.GET.LAID.AT.WWW.SWINGINGCOMMUNITY.COM
GOOGLE.COM.ZOMBIED.AND.HACKED.BY.WWW.WEB-HACK.COM
GOOGLE.COM.WORDT.DOOR.VEEL.WHTERS.GEBRUIKT.SERVERTJE.NET
GOOGLE.COM.VN
GOOGLE.COM.UA
GOOGLE.COM.TW
GOOGLE.COM.TR
GOOGLE.COM.SUCKS.FIND.CRACKZ.WITH.SEARCH.GULLI.COM
GOOGLE.COM.SPROSIUYANDEKSA.RU
GOOGLE.COM.SERVES.PR0N.FOR.ALLIYAH.NET
GOOGLE.COM.SA
GOOGLE.COM.PLZ.GIVE.A.PR8.TO.AUDIOTRACKER.NET
GOOGLE.COM.MX
GOOGLE.COM.IS.NOT.HOSTED.BY.ACTIVEDOMAINDNS.NET
GOOGLE.COM.IS.HOSTED.ON.PROFITHOSTING.NET
GOOGLE.COM.IS.APPROVED.BY.NUMEA.COM
GOOGLE.COM.HAS.LESS.FREE.PORN.IN.ITS.SEARCH.ENGINE.THAN.SECZY.COM
GOOGLE.COM.DO
GOOGLE.COM.BR
GOOGLE.COM.BEYONDWHOIS.COM
GOOGLE.COM.AU
GOOGLE.COM.ACQUIRED.BY.CALITEC.NET
GOOGLE.COMTo single out one record, look it up with “xxx”, where xxx is one of the
of the records displayed above. If the records are the same, look them up
with “=xxx” to receive a full display for each record.

>>> Last update of whois database: Tue, 11 Dec 2007 22:40:45 UTC <<<

Izgleda da je nekome bilo bas dosadno

Mada nije mi bas najjasnije zasto http://www.whois.sc daje normalne podatke a program NetTools ovo gore… Ideje?

Categories: Iz mog ugla
avatar

Autor:

Urednik i vlasnik sajta. Dugogodišnji borac za razotkrivanje astrolagarija i ostalih kvazinauka na Internetu, i šire. Završio fiziku na Prirodno matematičkom fakultetu u Nišu, a najveći deo svog slobodnog vremena posvećuje popularizaciji i približavanju nauke mladima, astronomiji i slobodnom softveru. (O meni / CV ( PDF))

Najnoviji tekstovi

Međunarodni dan biološke raznovrsnosti

Svet nauke 22.05.2012
ID-10040222 Međunarodni dan biodiverziteta (biološke raznovrsnosti) obeležava se 22. maja da javnost podseti na ugroženost raznolikosti živog sveta na planet

Zemljotres 22. maj 2012

Milan Milošević 22.05.2012
eq20120522 Noćas oko 2h građani Niša, kao i stanovnici većeg dela juga i istoka Srbije osetili su relativno snažan zemljotres.. Prema prvim, nezvaničnim

Predavanje: Šta će biti sa nama 2012. godine?

Svet nauke 21.05.2012
U četvrtak, 24. maja, sa početkom u 20 časova, Odsek za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu i Astronomsko društvo "ALFA" organizuju pr

Najčitaniji tekstovi

Zemljotres 22. maj 2012

Milan Milošević 22.05.2012
eq20120522 Noćas oko 2h građani Niša, kao i stanovnici većeg dela juga i istoka Srbije osetili su relativno snažan zemljotres.. Prema prvim, nezvaničnim

Zaštita od radioaktivnog zračenja

Dijana Djeordjić 14.09.2010
Radiation-Safetycleanup O razornoj moći radioaktivnih zračenja i mjerama predostrožnosti koje zahtijeva r

Rešenja zadataka za Završni ispit iz Matematike

Svet nauke 02.04.2011
profesortube Zahvaljujući Saši Popoviću, profesoru informatike iz Niša, učenici osmih razreda osnovnih škola zadatke za završni ispit iz matematike mogu da

  1. December 13th, 2007 at 00:07 | #1

    Moje misljenje je da se radi o "reklami" ubacenoj u program NetTools… ko ju je ubacio, proizvodjac ili mozda neki placenik, ne bih znao ali znam da ovakve diverzije mogu biti jako unosne kako za gazdu tako i za onog ko je reklame postavio u kod programa po njegovom nalogu ;)

  2. avatar
    Milan
    December 13th, 2007 at 10:15 | #2

    Da, mada meni pre lici na neki bug u whois serveru koji je pitan, i da to neko koristi za "spamovanje" na ovaj nacin.

  3. avatar
    Milan A
    December 13th, 2007 at 10:16 | #3

    Ups, tek sad videh da se isto zovemo..

    Sorry! Ako hoces, izbrisi komentar, ili stavi A, ili camypaj za ime. Pozdrav, imenjace!

  4. December 14th, 2007 at 02:38 | #4

    može i to da bude ali ako proveriš server koji je "kao pitan" (nalazi se na vrhu listinga) i preko stranice koju dobiješ zatražiš whois, dobićeš ispravne podatke… Znači mora da je do programa koji verovatno i ne prosledi zahtev ka serveru ako tražiš podatke za google.com (jednostavnim IF-om lako je umetnuti tako nešto (IF upit==google.com cout "visit this site" ELSE DO prosledi_zahtev;)) .. zanimljivo bi bilo proveriti šta se dobija za yahoo.com , msn.com, microsoft.com …

  1. No trackbacks yet.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove urednika sajta Svet nauke. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara pridržavajte se pravopisnih pravila. Urednik sajta ima pravo da ne odobri komentare za koje smatra da ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog sajta.